Please wait. Loading...
 

Επίσημη ιστοσελίδα του Χορευτικού Συγκροτήματος

 

της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαϊας

Αναζήτηση για Άρθρα
Εκδηλώσεις
3ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» (14 Μαΐου 2011)
Σάββατο 21 Μάι 2011

Αχαΐα, Εκδηλώσεις Ε.Κ.Ν.Α., Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε., Πάτρα, φεστιβάλ

Μια εξαιρετική βραδιά παραδοσιακής μουσικής και χορού απόλαυσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν - ως διοργανωτές, ως χορευτές, ως θεατές - στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» το Σάββατο, 14 Μαΐου 2011. Για ακόμη μια χρονιά η διοργάνωση της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε.) και της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.) είχε σαν αποτέλεσμα το «Θεατράκι» της μαρίνας της Πάτρας να ξεχειλίζει από κόσμο.

Σύλλογος Λευκαδίων

 

Περισσότεροι από 150 χορευτές από 9 ιστορικούς Συλλόγους της Αχαΐας κατέθεσαν μαρτυρία παράδοσης και πολιτισμού με το ιδιαίτερο χρώμα της κάθε περιοχής καταγωγής τους. Εκτός από το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, συμμετείχαν επίσης τα Χορευτικά Συγκροτήματα του Συλλόγου Κρητών Πάτρας «Το Αρκάδι», του «Φάρου» Ποντίων Πατρών, του Συλλόγου των εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων «Κοσμάς ο Αιτωλός», του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη», του  Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας και η Χορευτική Ομάδα «Ακρίτες του Αιγαίου».

 

 

 

 

Ένωση ΚυπρίωνΟ οργανωτικός υπεύθυνος, κ. Σταύρος Πολυβίου, έδωσε το σύνθημα: «Χορεύουμε και δεν ξεχνούμε. Χορεύουμε και τιμούμε. Χορεύουμε και αισιοδοξούμε. Αισιοδοξούμε για ένα μέλλον λευτεριάς, ειρήνης, δημοκρατίας στην ιδιαίτερή μας πατρίδα. Προσδοκούμε τη μέρα, που θα σύρουμε το χορό απ' άκρη σ' άκρη στην επανενωμένη Μεγαλόνησο, πιασμένοι χέρι-χέρι Κύπριοι και των δύο κοινοτήτων, χωρίς να ρωτάμε σε ποια γλώσσα γράφει το χέρι που σφίγγουμε δίπλα μας. Ανυπομονούμε για τη μέρα, που όλοι οι Κύπριοι ενωμένοι θα τραγουδήσουμε την ελευθερία της πατρίδας μας στους κοινούς μας σκοπούς. Και στο μακρύ δρόμο προς τη δικαίωση χορεύουμε. Και μαζί μας χορεύουν κάθε χρόνο και περισσότεροι. Η ειρήνη ενώνει και δίνει ελπίδα. Αυτή την ελπίδα κρατάμε μέσα μας ζωντανή και έρχεστε όλοι εσείς που συμμετέχετε χορεύοντας εδώ κάτω ή σιγοτραγουδώντας από λίγο παραπέρα να την μπολιάσετε. Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με τη συμμετοχή σας και με την παρουσία σας. Όλοι μαζί βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι για  μια ταλαιπωρημένη πατρίδα. Είμαστε σίγουροι ότι η ιστορία θα τη δικαιώσει και θα τη λυτρώσει.»


Ακρίτες του Αιγαίου


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, κ. Μιχάλης Σαμμούτης, αφού ευχαρίστησε τους Συλλόγους και τις Χορευτικές Ομάδες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να χορέψουν για την Κύπρο, τόνισε πόσο σημαντική είναι η μνήμη και η διατήρηση της επαφής με τις ρίζες. Συνεχάρη ιδιαίτερα το Χορευτικό Συγκρότημα της Ε.Κ.Ν.Α., το οποίο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί με το ίδιο σθένος και την ίδια ζεστασιά μια γιορτή, που γεμίζει τους πάντες χαρά και περηφάνια.

 

 

 

 

 

 

Σύλλογος Κρητών

Σύσσωμη ήταν η παρουσία των Προέδρων των προσκεκλημένων Συλλόγων και Χορευτικών Ομάδων, με τους κ. Κώστα Παπαδόπουλο («Φάρος» Ποντίων), Στέλιο Τσιμπλοστεφανάκη (Σύλλογος Κρητών), Γιάννη Πορφύρη (Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων), Φραγκίσκο Βόμβυρα («Ακρίτες του Αιγαίου»), Γιάννη Σίδερη (Σύλλογος Λευκαδίων), Θανάση Φραντζή (Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος), Σπύρο Κατηφόρη (Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος) και Μανόλη Μαγκλάρα (Πανηπειρωτικός Σύλλογος). Εκ μέρους των διοργανωτών συμμετείχαν στην εκδήλωση ο Αιδεσιμολογιότατος π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών, ο κ. Ευάγγελος Πολυβίου, Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας Ο.Κ.Ο.Ε., και ο κ. Μιχάλης Σαμμούτης, Πρόεδρος της Ε.Κ.Ν.Α..

 

Φάρος Ποντίων

 

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και του «Σπιτιού της Κύπρου» και την ευγενική χορηγία της Αγροτικής Τράπεζας Ερυμάνθειας Τριταίας Αχαΐας, της «Λουξ» και του τηλεοπτικού σταθμού Super B. Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον τηλεοπτικό σταθμό «Λύχνος».

 

 

 

Πανηπειρωτικός

 

 

Στο τέλος μιας υπέροχης βραδιάς ένα «Θεατράκι» γεμάτο ανθρώπους με ζωγραφισμένο τον ενθουσιασμό στα πρόσωπά τους δήλωνε ξεκάθαρα ότι ο καταιγισμός των ευχών για την επόμενη χρονιά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η εκδήλωση της ικανοποίησης για μια καταπληκτική εμπειρία και της ανυπομονησίας για το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» το 2012.

 

 

 

 

 

 

Παμμικρασιατικός

Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων

Παγκαλαβρυτινός

 

 

 

 

 

 

 

Ένωση Κυπρίων

Ένωση Κυπρίων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένωση Κυπρίων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένωση Κυπρίων

Ένωση Κυπρίων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένωση Κυπρίων

 

Δείτε σκηνές από την παράσταση:

 


ΠΑΤΡΑ «Χορεύουμε για την Κύπρο»14-5-2011 by attacktv-gr

© 2012 Ε.Κ.Ν.Α. Ένωση Κυπρίων Ν. Αχαΐας - All rights reserved.
Η παρούσα ιστοσελίδα (Website) δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ο.Κ.Ο.Ε. . Developed by LogicONE